Belangrijke informatie voor het waxen

1. Laten groeien

Voor het beste resultaat van uw waxbehandeling is het belangrijk dat de haren lang genoeg zijn. Ga uit van een lengte van minimaal 5mm. Wij vragen je dan ook om uw haren circa twee weken voor de behandeling niet meer te scheren. Mochten je haren toch te kort zijn loop je het risico wij je niet kunnen behandelen. 

2. Scrubben voor het waxen

Wij adviseren je de huid een paar dagen voor de behandeling te scrubben. Hierdoor worden de dode huidcellen verwijderd en gaan de haartjes losser zitten waardoor ze makkelijker verwijderd kunnen worden.

3. Brazilian Wax

Tijdens de Brazilian Wax begrijpen wij dat je zenuwachtig kunt zijn. Tijdens deze behandeling zullen wij er voor zorgen dat uw zich op uw gemak voelt.
We zijn er om je een zo goed en comfortabel mogelijke behandeling te geven. We zijn niet bezig met vorm of omvang van je lichaam. 

Na het waxen

1. Schoon houden

Het liefste 24-48 uur na de behandeling de huid schoon houden. Liever even wachten met te heet douchen, sporten, sauna en de zonnebank.
Draag geen kleding die knelt. 

Let op: Na de behandeling kan er enige roodheid ontstaan, dit hoort binnen 24 - 48 uur te verdwijnen. 
Vooral na uw eerste behandeling is de kans op roodheid groot. 

2. Verzorgen

Verzorg na de brazilian je gewaste huid goed met de bush balm. Zorgt ervoor dat de huid tot rust komt en snel een voorspoedig geneest.

3. Scrubben

Hiermee kunt u drie dagen na de behandeling beginnen. Dit mag 2 tot 3 keer per week. Dit is goed om alle dode huidcellen te verwijderen.

Hierdoor krijg je een gladde stralende huid.

Veelgestelde vragen

1. Kan ik tussen 2 waxbehandelingen scheren?

Dat kan, maar je beïnvloedt hiermee het resultaat van waxen. U haren komen harder terug waardoor de volgende waxbehandeling kan aanvoelen als de eerste keer. Om het beste wax resultaat te behalen dient uw haar de lengte van een rijstkorrel te hebben, tussen de 0,5 cm en 1 cm

2. Is waxen pijnlijk?

Waxen is snel en zo pijnloos mogelijk.  Doordat wij gelijk na het trekken de hand op de plek leggen is de pijnprikkel zo kort mogelijk. 

De mate waarin je de pijn ervaart verschilt per persoon, dit heeft te maken met; de gevoeligheid van de huid, jouw pijngrens, het gebied waar je gewaxt wordt, het tijdstip van de dag, of het je eerste keer is, de periode voor of na je menstruatie, of je stress ervaart en of je weerstand laag is.

De eerste keer is meestal het meest pijnlijk, zeker als je altijd geschoren hebt. Dan zijn de haartjes dik en stug en dat voel je. 

Als je vaker komt waxen zul je merken dat de behandeling steeds minder pijnlijk worden. Geheel pijnloos zal het nooit worden, tenslotte worden er haartjes uit je huid getrokken. Daar staat tegenover: een glad resultaat, een zachte huid, op langere termijn haarvermindering

3. Hoelang blijven de haartjes weg na een waxbehandeling?

Waxen is een tijdelijke ontharingsmethode die het haar met wortel en al verwijdert. Scheren en het gebruik van ontharingscrèmes laten de wortels intact, zodat je haar met stoppels terugkomt. Met een wax behandeling blijft je haar gemiddeld 2 tot 4 weken langer weg. De haren komen zachter en steeds minder terug. Bovendien verdwijnen de dode huidcellen, wat je huid heerlijk zacht en glad maakt.

4. Kan ik waxen als ik zwanger ben?

Waxen tijdens je zwangerschap is geen probleem. Waar je wel rekening mee moet houden is dat je extra gevoelig bent en dat het waxen dus minder comfortabel kan zijn. Gelukkig hebben we bij Wax by Marjan de juiste materialen en technieken in huis om ervoor te zorgen dat je de behandeling goed kunt ondergaan.

5. Kan ik mij laten waxen tijdens mijn menstruatie?

De Brazilian Wax is wanneer je menstrueert geen probleem bij Wax by Marjan. Wij willen wel graag dat je tijdens de behandeling een tampon draagt. Het kan zijn dat je tijdens je menstruatie wat gevoeliger bent, gelukkig hebben wij de juiste materialen en technieken in huis om de behandeling zo prettig mogelijk voor je te maken.